ITWatch

DR får kritik for loginløsning via techkoncerner

En række parter kritiserer, at DR gør det muligt at logge ind på DRTV gennem Apple, Facebook og Google. Ifølge digital chef hos DR Medier handler det om bekvemmelighed for brugerne.

Foto: Uffe Weng

Det møder kritik fra flere kanter, at det er muligt at logge ind på DR's streamingtjeneste DRTV ved hjælp af Apple, Facebook og Google. Det skriver Politiken.

Mikkel Flyverbom, professor MSO i kommunikation og digitale forandringer ved Copenhagen Business School, kalder loginfunktionen "hovedløs". Også Jesper Lund, formand for IT-Politisk Forening, og Henning Mortensen, formand for Rådet for Digital Sikkerhed, stiller sig kritiske over for, at data bliver spillet i hænderne på techgiganter.

Michael Arreboe, digital chef hos DR Medier, oplyser, at godt 40 pct. af de indloggede bruger Facebook eller Google til at logge ind. Rationalet bag løsningen er blandt andet, at det skal være bekvemt for brugerne at logge ind på DRTV.

"De kan lade være med at bruge Facebook eller Google til at logge ind. Så udveksler de ikke noget. Vores opgave er så at gøre det så tydeligt som muligt, at der er et alternativ, og hvad det har af konsekvenser for dem, hvis de bruger Google og Facebook til at logge ind. Er det ikke tydeligt nok, vil vi gerne diskutere, om det skal gøres mere tydeligt," siger Michael Arreboe til Politiken.

(Denne artikel er leveret af ITWatch' søstermedie Mediawatch)

Twitter vil skabe platform for sociale medier

Google vil ændre præsentation af artikler i søgeresultater

Google og Facebook går tilbage på liste over gode arbejdspladser

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger