ITWatch

Vestager retter igen fokus på Google

EU-Kommissionen er igang med en undersøgelse af Googles indsamling af data. Over de seneste to år har EU pålagt selskabet bag Google bøder for knap 60 mia. kr.

Margrethe Vestager er EU-komissær og en af tre ledende næstformænd i komissionen. Foto: Philip Davali//

EU's konkurrencekommisær, danske Margrethe Vestager, og ledelsen i Alphabet, der er selskabet bag Google, er næppe på julekort med hinanden.

For den seneste bøde, som Vestager og EU-Kommissionen har pålagt Alphabet, dukket op i postkassen hos Googles moderselskab, før EU igen har åbnet en undersøgelse af techkæmpen.

Det skriver Reuters.

Ifølge Reuters skal undersøgelsen klarlægge, hvordan og hvorfor Google indsamler data om sine brugere - og hvordan de gør en forretning ud af det.

"Kommissionen har sendt spørgeskemaer som led i en foreløbig undersøgelse af Googles praksis i forhold til indsamling og brug af data," bekræfter EU-Kommissionen over for Reuters.

Alphabet og Margrethe Vestager har været på krigsstien gentagne gange, og det er indtil nu resulteret i, at techselskabet er blevet pålagt bøder for mere end 8 mia. dollar, hvilket svarer til lige omkring 59 mia. kr. Og det er akene over de seneste to år.

Vestager vil have en europæisk grundlov mod datamisbrug

Danske selskaber klemmes i kampen om Googles og Facebooks skattemilliarder

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger