ITWatch

Regler om databeskyttelse stikker kæp i hjulet på trafikforskning

Forbud mod dataanalyser af trafikvideoer skaber frustration blandt forskere, skriver DR. Der er behov for et afbalanceret forhold mellem databeskyttelse og muligheden for at benytte data, mener forsker.

Foto: Stine Rasmussen/JPA

Indførelsen af GDPR-forordningen har skærpet fokusset på brugen af data. Det rammer blandt andet forskere, som arbejder med analyser af videodata.

Det skriver DR.

De har fået sværere ved at gennemføre forskningsprojekter, som er baseret på data. EU's GDPR-regler betyder blandt andet, at et større EU-projekt med forskning i trafiksikkerhed i lyskryds er ramlet ind i udfordringer.

"Der er vi løbet ind i, at vi i Tyskland helt måtte opgive at optage data. Det var fuldstændig ligegyldigt, hvad vi gjorde. I Sverige måtte vi opgive at optage almindelige farvedata af samme grund. Der fik vi til sidst lov til at optage med varmefølsomme kameraer, som også gør vores arbejde sværere," siger Thomas Moeslund, professor ved Aalborg Universitets Visual Analysis of People Laboratory, til DR.

Han efterlyser derfor et mere afbalanceret forhold mellem databeskyttelse på den ene side og muligheden for at bruge data til eksempelvis at forbedre trafiksikkerheden på den anden side.

Datatilsynets sager hober sig op på grund af personalemangel

Brug af Facebooks like-knap stiller krav til datahåndtering

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger