ITWatch

Regler om databeskyttelse stikker kæp i hjulet på trafikforskning

Forbud mod dataanalyser af trafikvideoer skaber frustration blandt forskere, skriver DR. Der er behov for et afbalanceret forhold mellem databeskyttelse og muligheden for at benytte data, mener forsker.

Foto: Stine Rasmussen/JPA

Indførelsen af GDPR-forordningen har skærpet fokusset på brugen af data. Det rammer blandt andet forskere, som arbejder med analyser af videodata.

Det skriver DR.

De har fået sværere ved at gennemføre forskningsprojekter, som er baseret på data. EU's GDPR-regler betyder blandt andet, at et større EU-projekt med forskning i trafiksikkerhed i lyskryds er ramlet ind i udfordringer.

"Der er vi løbet ind i, at vi i Tyskland helt måtte opgive at optage data. Det var fuldstændig ligegyldigt, hvad vi gjorde. I Sverige måtte vi opgive at optage almindelige farvedata af samme grund. Der fik vi til sidst lov til at optage med varmefølsomme kameraer, som også gør vores arbejde sværere," siger Thomas Moeslund, professor ved Aalborg Universitets Visual Analysis of People Laboratory, til DR.

Han efterlyser derfor et mere afbalanceret forhold mellem databeskyttelse på den ene side og muligheden for at bruge data til eksempelvis at forbedre trafiksikkerheden på den anden side.

Datatilsynets sager hober sig op på grund af personalemangel 

Brug af Facebooks like-knap stiller krav til datahåndtering 

Mere fra ITWatch

IBM-psykolog: Hos os er det okay ikke at have ja-hatten på

Mens IBM det sidste års tid har gennemgået nogle af de største forandringer i nyere tid, er stressniveauet i virksomheden ikke eksploderet. Forklaringen skal blandt andet findes i et målrettet arbejde med ledernes syn på de ansatte, forklarer psykolog Cecilie Demkjær Schultz Pedersen.

Topchef stopper hos Nets

Klaus Pedersen stopper ved årsskiftet som adm. direktør hos betalingsselskabet Nets. Han fortsætter i en periode som rådgiver. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs