ITWatch

EU vil granske Amazons brug af forhandleres data

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager indleder en formel undersøgelse af Amazon og stiller spørgsmålstegn ved handelsplatforms brug af forhandleres data.

Den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager sætter Amazon under lup. | Foto: Olivia Loftlund/Ritzau Scanpix

EU indleder en formel undersøgelse af Amazon. Konkret vil EU afdække, hvorvidt handelsplatformen Amazons brug af data fra forhandlere på selskabets netsider, er konkurrenceforvridende. 

Ifølge kommissionen bunder granskningen i, at Amazon har en dobbeltrolle i markedet. På den ene side ejer selskabet en markedsplads, som andre virksomheder kan sælge produkter fra, og samtidig benytter Amazon på den anden side den selvsamme markedsplads til selv at sælge produkter som detailhandler.

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager udtaler i en meddelelse, at e-handel grundlæggende har været et gode, der har styrket konkurrencen med flere valgmuligheder og lavere priser.

"Men vi er nødt til at være sikre på at store platforme ikke ødelægger disse fordele med konkurrenceforvridende adfærd. Derfor har jeg besluttet at granske Amazons forretningsmodel og selskabets dobbeltrolle som platform og detailhandler for at se, om det er i overenstemmelse med EU's konkurrenceregler," siger hun i meddelelsen.

Danske Margrethe Vestager har haft Amazon i kikkerten siden sidste år og har lavet en indledende undersøgelse.

Ifølge avisen Financial Times kom mere end halvdelen af de varer, der blev solgt via Amazon i 2017, fra tredjepartsforhandlere.

I sin indledende undersøgelse har EU blandt andet sendt spørgeskemaer ud til forhandlerne, der bruger Amazon, skrev avisen onsdag morgen.

Amazon vil bruge milliarder på at efteruddanne 100.000 ansatte

Vestager: Europa er nødt til at føre an med digital skat 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs