ITWatch

Danmarks største it-selskab leverer VM-data til landsholdet

Det danske fodboldlandshold indgår samarbejde med dansk it-selskab op til VM.

Andreas Cornelius (i midten) får sammen med holdkammeraterne hjælp fra KMD til VM. | Foto: Lars Poulsen/Polfoto

It-selskabet KMD får en vigtig rolle til VM for det danske herrelandshold i fodbold.

Selskabet skal nemlig som landsholdets nye såkaldt datapartner bearbejde og analysere den store mængde af data, som fodboldlandsholdet indsamlet i løbet af turneringen.

Det skriver KMD i en pressemeddelelse.

"De seneste år har vi øget vores opmærksomhed mod sportens verden, der har lignende interesser og ambitioner om konstant at effektivisere og optimere præstationer. At vi nu gennem samarbejdet med DBU har mulighed for at hjælpe vores landshold med at forbedre deres resultater, er for os helt fantastisk og meget spændende," siger direktør for KMD Business, Helle Huss, i meddelelsen.

Hos fodboldlandsholdet ser man også frem til det nye samarbejde, der skal hjælpe spillerne med at løfte præstationen på banen.

"Til VM fokuserer vi primært på monitoreringen af spillernes fysiske præstationer i træninger og kampe. Vi gør allerede meget i forvejen, men sammen med KMD vil vi prøve at udlede noget mere taktisk, som kan gøre os mere effektive i forhold til vores evalueringer og i forhold til vores forberedelser på modstanderne ved VM," siger Mounir Akhiat, præstationsanalytiker for A-landsholdet.

It-selskabet oplyser til ITWatch, at samarbejdet startes og fortsætter ind i efteråret, hvor der venter en EM-kvalifikation og Nations League-turneringen. Aftalen gælder også de øvrige landshold i Dansk Boldspil Union.

KMD på rov: Henter ny HR-chef i Deloitte

Stor dansk it-spiller i transformation: Vi skal i balance på flere markeder

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs