ITWatch

Medie: Facebook vil lave egen kryptovaluta

Få dage efter Facebooks udmelding om, at man vil undersøge, hvordan blockchain bedst kan udnyttes, skriver Cheddar, at selskabet vil lancere kryptovaluta.

Foto: /ritzau/Scanpix/Bax Lindhardt

Facebook går med tanker om at lancere sin egen kryptovaluta, som det sociale medies milliarder af brugere rundt omkring i verden vil kunne anvende til at gennemføre betalinger med.

Det fortæller unavngivne kilder til netmediet Cheddar, der er kendt som internettets CNBC.

"De er meget seriøse omkring det, siger en af kilderne, som ikke vil have sit navn frem, da planerne ikke officielt er meldt ud."

Facebook har dog i sidste uge fortalt omverdenen, at direktøren med ansvar for selskabets Messenger app, David Marcus, skal stå i spidsen for et nyt hold, de skal "undersøge hvordan man bedst kan udnytte blockchain hos Facebook". Holdet betår af seks medarbejdere.

David Marcus har tidligere været chef for Paypal, så han kender en del til området for betalingssystemer.

Ifølge Cheddar har Facebook kigget på ideen i godt og vel et år.

Cheddar producerer dagligt et totimers tv-show ved markedets lukning i USA. Showet sendes dog ikke på almindeligt analogt tv, men transmitteres alene over internettet.

ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs