ITWatch

OVERBLIK: Citater fra Zuckerberg-høring

I omkring fem timer måtte Facebooks topfigur tirsdag svare på spørgsmål fra senatorer i Washington.

Foto: Polfoto

Facebooks grundlægger og topchef, Mark Zuckerberg, var tirsdag indkaldt til en høring i det amerikanske senat efter afsløringer om, at millioner af Facebook-brugeres data uden deres accept blev videregivet til konsulentfirmaet Cambridge Analytica. 

Her en håndfuld citater fra Zuckerberg: 

"Det var en stor fejl, at vi ikke havde et fuldt overblik over vores ansvar. Og det var min fejl, og det beklager jeg. Jeg startede Facebook, jeg driver det, og jeg er ansvarlig for, hvad der sker."

"Da Cambridge Analytica fortalte os, at de ikke brugte dataene og slettede dem, anså vi sagen som afsluttet. Set i bakspejlet var det en klar fejl. Vi skulle ikke have taget deres ord for det. Vi har opdateret vores politikker for at være sikre på, at vi ikke laver den fejl igen." 

"Det vil tage en del tid at komme til bunds i alle de ændringer, vi er nødt til at foretage på tværs af virksomheden. Jeg er fast besluttet på at få det gjort rigtigt. Det omfatter det grundlæggende ansvar om at beskytte folks oplysninger, som vi ikke magtede med Cambridge Analytica."

"Vi undersøger hver eneste app, der tidligere havde adgang til en stor mængde oplysninger. Og hvis vi opdager, at nogen på forkert vis anvender data, vil vi udelukke dem fra Facebook og informere alle berørte." 

"En af mine største beklagelser som chef for selskabet er, at vi var langsomme til at identificere de russiske informationsoperationer i 2016." 

Flere senatorer borede i Facebooks omfattende viden om brugerne.

* Senator Dick Durbin:

"Hr. Zuckerberg, ville du være tryg ved at fortælle os, hvilket hotel du boede på i aftes? Hvis du sendte beskeder til nogen i denne uge, ville du så dele navnene på de mennesker med os?"

Svar: "Nej. Jeg ville nok ikke vælge at gøre det offentligt her."

* Senator Bill Nelson: 

"Lad mig bare skære ind til benet, Hvis du og andre sociale medie-selskaber ikke får styr på jeres sager, så vil ingen af os have et privatliv længere. Hvis Facebook og andre online-selskaber ikke vil eller ikke kan rette på indtrængningen i privatlivet, så vil vi være nødt til at gøre det. Vi, Kongressen." 

* Senator John Kennedy: 

"Der vil nu ske det, at en bunke lovforslag om at regulere Facebook vil blive fremsat. Det er op til dig, om de bliver vedtaget eller ej. Du kan tage hjem, bruge ti millioner dollar på lobbyister til at bekæmpe os, eller du kan rejse hjem og hjælpe os med at løse det her problem." 

Kilder: AFP, Reuters, Guardian, Politico. 

/ritzau/

Zuckerberg påtager sig ansvaret for Facebook-skandale 

87 millioner brugere får besked om Facebook-lækage mandag 

Mere fra ITWatch

Itm8 får nye ejere i stor handel

Kapitalfonden Axcel har købt it-virksomheden Itm8 i, hvad der ifølge Børsen er kapitalfondens største opkøb til dato. Partner erkender, at der er tale om en stor mundfuld.

Freelance it-konsulenthus lander rekordresultat

IT-konsulenthus landede i 2021 en omsætning på 618 mio. kr., og det er ny rekord for freelance-konsulenthuset. Usikkerheden i verden i forbindelse med pandemien og konflikten i Ukraine har haft positiv indvirkning på selskabets resultat, ifølge selskabets adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs