ITWatch

Margrethe Vestager vil tøjle tech-giganter

Hele verden kigger mod EU-kommissæren Margrethe Vestager i håbet om, at hun kan tøjle tech-giganters magt over data og information, og hun har tænkt sig at indfri håbet.

Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

Den danske EU-kommissær Margrethe Vestager er klar til at tage kampen op imod de store tech-selskabers magt over brugernes informationer.

Det skriver Berlingske.

Her sammenligner Margrethe Vestager blandt andet tech-giganternes, såsom Facebook og Google, forretningsmodel med alkohol og tobak, der nok ikke ville være blevet godkendt i dag. Hun mener, at der mangler de nødvendige spilleregler og reguleringer på områder, hvor det er brugerne, der bliver selve produktet.

"Dér er vi ikke endnu. Vi er kun ved at begynde at være der. Vi er kun ved at begynde at forstå, hvordan disse produkter er designet til for eksempel at skabe en form for afhængighed hos os. Fordi de er designet til at give os et "kick" af tilfredsstillelse, belønning, så vi bliver hængende og derved bliver ved med at være til rådighed for de annoncer, som er forretningsideen bag det hele," siger Margrethe Vestager til avisen.

I avisen henviser hun til, at der EU’s nye datarettigheder fra maj giver mulighed for både at "tage sine data og gå et andet sted hen" og "retten til at blive glemt", men erkender samtidig, at man først lige er begyndt, og at det går langsomt med reguleringen.

Vestager overvejer at splitte Google for at bryde dominans

Vestager udsteder millionbøder til japansk elektronikkartel

Vestager: Beskatning af tech-giganter er forældet

Kampen mod magtmisbrug: Vestager hyrer digitale superhjerner 

Mere fra ITWatch

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs