Medarbejdere overtager driften af konkursramte Kobots

Sammen med en håndfuld investorer har medarbejderne sikret, at robotvirksomheden, der for nyligt gik konkurs, kan fortsætte driften.
Holdet, der fortsætter driften af robotvirksomheden Kobots | Foto: Kobots / PR
Holdet, der fortsætter driften af robotvirksomheden Kobots | Foto: Kobots / PR

Medarbejderne i Kobots har ”valgt at tage ansvaret for virksomheden”, og de har derfor overtaget driften, som vil blive ført videre i et nyt selskab.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som er sendt ud torsdag eftermiddag. 

Kobots gik konkurs ved årsskiftet efter en turbulent tid for virksomheden, men sammen med ”en lille håndfuld investorer” har medarbejderne sikret, at den fortsat kan levere sin skærerobot. Det fremgår ikke, hvem investorerne er.

”Medarbejderne har sammen sørget for, at alle de kompetencer og den viden, der danner grundlaget for virksomheden, er intakte og klar til at blive brugt sammen med gamle og nye kunder,” lyder det fra Kobots-teamet, der står som afsender af meddelelsen:

”Hermed kan Kobots garantere at service og support inden for salg, software, hardware og mekanik fortsat er på højeste niveau.”

Som ITWatch tidligere har skrevet, gik Odense-baserede Kobots konkurs efter en langstrakt kamp for at overleve.

”Det er meget ærgerligt. Vi har et godt produkt, salget er gået fint under rekonstruktionen, men vores gæld blev for stor,” sagde direktør Christina Dalsgaard, som fortsætter i den nye konstruktion, ved årsskiftet til ITWatch.

Den langsigtede gæld blev på daværende tidspunkt opgjort til godt fire mio. kr., mens den kortfristede beløb sig til 16 mio. kr., oplyste hun i den forbindelse. 

Mens virksomheden var under konkursbehandling var Kobots 12 medarbejdere hjemsendte.

Kobots blev stiftet i 2018 af Peter Hartvigsen, som stoppede i virksomheden i september sidste år. Han har bl.a. angivet interne kampe og uenigheder mellem ejerne som årsag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter