ITWatch

Flow Robotics vil rejse 60 mio. kr. til hurtig skalering i Europa og USA

Danske Flow Robotics, der automatiserer væskehåndtering på laboratorier i life science-industrien, vil rejse mere kapital til hurtig skalering i USA og Europa.

Foto: Flow Robotics / PR

Den danske robotvirksomhed Flow Robotics vil rejse 60 mio. kr. til hurtig skalering i Europa og USA og udvikling af nye produkter til selskabets robot.

Det skriver KapitalWatch.

Flow Robotics kan automatisere væskehåndtering på laboratorier i life science-industrien og på sigt også i andre industrier. Alene det voksende marked af medicinske testlaboratorier, hvor hovedparten af væskehåndtering med pipettering fortsat foregår manuelt, vurderes at have en værdi på over 30 mia. dollars om året, og automatiseringen vinder i stigende omfang frem i store laboratorier.

Hovedparten af de 60 mio. kr. er allerede sikret med Vækstfonden Venture og North Ventures som ledende investorer og deltagelse af to større danske familiekontorer.

Flow Robotics’ robot, Flowbot One, har under coranapandemien medvirket til at forberede PCR-tests i en række lande, herunder i Danmark og Finland.

”Der er helt klart et marked, mange ser som attraktivt. Der er også andre aktører, men vi mener, vi har en god position. Bl.a. fordi vores robot er utrolig nem af bruge, og som de fleste kan lære at anvende inden for få timer. Samtidig har vi IP, der beskytter os godt i forhold til konkurrencen,” siger Adam Hillestrøm, bestyrelsesformand i Flow Robotics.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MedWatch)

Robotkonsulent: I dag er robotter blevet en selvfølgelighed

Universal Robots-stifter køber sig ind i data-analysefirma

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs