ITWatch

To danske edtech-virksomheder går sammen om distributionsaftale

De to danske EdTech virksomheder Shape Robotics og Kubo Robotics har mandag underskrevet en distributionsaftale der betyder, at Shape Robotics vil tilbyde Kubo robotter til skoler i Rumænien.

André Fehrn er adm. direktør i Shape Robotics. | Foto: PR

Shape Robotics, der har en stærk tilstedeværelse i Rumænien og er involveret i store offentlige projekter, går sammen med det ligeledes danske edtech-selskab Kubo Robotics om en ny distributionsaftale i landet. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Aftalen åbner således det rumænske marked for endnu en danskudviklet undervisningsrobot. Det giver Shape Robotics mulighed for at tilbyde skolerne i Rumænien et bredere sortiment af undervisningsteknologi.

”Vi er glade for samarbejdet og ser frem til at få de mindste elever i Rumænien godt i gang med kodning på en sjov og håndgribelig måde”, siger Henrik Lunde, adm. direktør i Kubo Robotics i meddelelsen.

Mulighederne i Rumænien er store ifølge de to virksomheder. EU og den rumænske regering investerer nemlig massivt i landets undervisningssystem. De har via landets ”Recovery and Resilience Plan” afsat mere end tre milliarder euro til investering i en digitalisering og modernisering af skolerne hvor der bl.a. skal bygges 1.175 SmartLabs og 10.000 informatik lokaler.

Kubo Robotics, der blev grundlagt i 2016, står bag undervisningsrobotten KUBO som hjælper børn i børnehaver og indskolingen med at komme i gang med kodning og digital forståelse.

”Kubo-robotten er en rigtig god læringsplatform til de yngste elever og en naturligt trædesten for eleverne inden de begynder at bruges vores eget Fable Robot system. Der er gode synergier i dette samarbejde,” siger André Fehrn, adm. direktør i Shape Robotics i meddelelsen.

Shape Robotics indgår aftale med rumænsk it-gigant

Shape Robotics har tabt nærved 45 mio. på fem årMere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs