ITWatch

Odico rejser 45 mio. kr. i aktieemission

Det fynske robotselskab Odico afsluttede før påske en aktieemission, der blev overtegnet med 192 pct.

Foto: Odico/PR

Det er lykkes robotselskabet Odico at få tilført 45 mio. kr. i en aktieemission, der blev afsluttet før påske.

Mindst 1.600 nye aktionærer har investeret i selskabet, der udvikler robotter til byggebranchen, og som er børsnoteret på First North.

Samlet blev der kontant tegnet aktier for godt 80 mio. kr., og emissionen blev dermed overtegnet med 192 pct.

Overtegningen betyder, at ikke alle nye aktionærer får opfyldt deres tegningsønsker.

Aktieemissionen kommer efter, at selskabet i gennem længere tid har været på pengejagt for at have tilstrækkelig kapital til at fortsætte sit høje investeringsniveau samtidig med, at Odico har været presset af manglende salg grundet corona.

Selskabet har dog tidligere oplyst, at der er fremgang at spore i ordrebogen, og adm. direktør Anders Bundsgaard udtaler i forbindelse med offentliggørelse af resultatet af aktieemissionen, at selskabet står "stærkere end nogensinde".

"Med den fuldtegnede emission og ny kapital på plads har vi nu også den økonomiske styrke til at skrue op for eksekveringen, bl.a. gennem en kraftig udvidelse af vores salg- og markedsføringsindsats."

"Der er mig derfor en sand fornøjelse at kunne byde mere end 1.600 nye aktionærer velkommen og takke dem, såvel som eksisterende aktionærer, for den tillid, som er blevet os givet," siger adm. direktør Anders Bundsgaard i en børsmeddelelse.

Odico vil rejse op mod 45 mio. kr. i ny aktieemission

Coronakrisen koster stadig dyrt hos robotselskab som skal på pengejagt 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs