ITWatch

Ny direktør i MIR skal lægge den langsigtede strategi

Søren E. Nielsen er ny direktør i det odensianske robotselskab MIR, og det første, han kaster sig over, bliver at tænde for lange lys i virksomheden.

Foto: MiR PR/Fotojournalist Nils Lund Pedersen

Søren E. Nielsen er i dag udnævnt til ny adm. direktør i robotselselskabet Mobile Industrial Robots, MIR, og han ser frem til at overtage rattet fra nu tidligere direktør Thomas Visti, der også har været storaktionær i selskabet.

En af hans første opgaver, når han 1. august rykker op i hierakiet fra stillingen som CTO til posten som CEO, bliver at sætte gang i den lidt mere langtsigtede strategi for MIR, fortæller han til ITWatch.

"En af de første ting, jeg kaster mig over, er at lave en forretningsplan for de næste fire år," siger den nye direktør.

Søren E. Nielsen forklarer, at MIR går ind i sin tredje fase nu, efter startupfasen og en anden fase, hvor MIR blev solgt og overtaget af amerikanske Teradyne.

"Nu går vi over i den fase, hvor vi skal have både det lange og det korte lys tændt, og derfor er der behov for, at vi sammen med vores ejere får lavet en forretningsplan, der rækker lidt længere ud end fra år til år," siger han og peger på, at der er en god vækst at bygge videre på for robotselskabet.

"Selvom vi anser os for at være meget større nu, end vi var for et år siden, så er potentialet for vores produkter stadig kæmpe stort, og vi er jo stadigvæk i begyndelsen af en rejse for at revolutionere, hvordan man flytter varer. Det betyder, at vi helt sikkert bliver meget større i fremtiden også," siger Søren E. Nielsen.

Fast greb om rattet

Han har de seneste 2,5 år været CTO i MIR, og selvom han har været en del af ledelsen under Thomas Visti, er der ikke meget, han vil lave om, i den måde, den nu tidligere direktør har drevet forretningen på siden 2014, fortæller han.

"Thomas har haft et godt fast greb om rattet og sat en god retning for MIR, så de ændringer, som jeg selvfølgelig kommer til at lave, er ændringer, som vi ville have lavet, uagtet det her direktørskifte. Der er hele tiden ting, der skal udvikles og justeres, og det arbejde kommer jeg til at fortsætte," siger han.

"Vi er ikke blevet store uden grund, og en af succesfaktorerne er, at vi har en god kultur i virksomheden. Og at det er mig, en intern kandidat, der fremadrettet styrer rattet i MIR, betyder også, at jeg er en del af den kultur, vi har, i dag, og det er afgørende for mig og virksomheden, at den bliver bevaret," siger Søren E. Nielsen.

Han peger på, at han og Thomas er forskellige personer i deres fokus i arbejdet.

"Thomas har bestemt nogle styrker, hvor han overgår mig. Blandt andet i at brande virksomheden og den kommercielle vision. Hvor jeg har nogle andre styrker i blandt andet at få maskinrummet optimeret," siger han.

"Men Thomas og jeg er ret enige om, hvordan vi skal køre denne her virksomhed, og hvad virksomhedens styrker og udfordringer er, og derfor er direktørskiftet ret udramatisk."

Mobile Industrial Robots skal have ny direktør

Storebror og lillebror flytter sammen – og får en kvart milliard med til det nye hjem

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger