ITWatch

Dansk robotselskab får investering på 15 millioner

Følsgaard-familien, der har tætte bånd til Mærsk-familien, skyder 15 mio. kr. i danske Kubo Robotics, der laver den lille læringsrobot Kubo.

Foto: Pedro Nunes/Reuters/Ritzau Scanpix

Robotselskabet Kubo Robotics fra den odenseanske robotklynge, som sælger sin læringsrobot i det meste af verden, har fået en 15 mio. kr. stor investering af Følsgaard-familien, som er direkte forbundet til Mærsk McKinney Møller.

Det skriver Fyens.

Selvom Kubo-robotten allerede sælges på både det amerikanske, kinesiske og det europæiske marked, har virksomheden fortsat brug for kapital til at udvikle yderligere forhandlernetværk.

"Da vi startede i år havde vi fem salgspartnere, men nu har vi 25 fra Australien til Kina, Europa og USA, og de penge skal bruges til at fortsætte den udvikling, samtidigt med at de også skal være med til sikre vores produktudvikling," siger Henrik Lunde, adm. direktør i Kubo, til Fyens.

KMD og Vækstfonden har tidligere investeret i den fire år gamle robotvirksomhed, som ifølge Fyens lige har lukket en handel med 500 robotter til det norske marked.

Følsgaard-familien, der står bag investeringen, består blandt andet af Anette Følsgaard, der er barnebarn af A.P. Møller.

Investeringsrobotten June slår alle konkurrenter: Over en milliard er investeret

Konsulenthus: Stort potentiale for kapitalfonde i robotinvesteringer 

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs