ITWatch

Konsulenthus: Stort potentiale for kapitalfonde i robotinvesteringer

Der ligger et stort globalt potentiale, hvis kapitalfonde og danske robotselskaber med fokus på såkaldte cobots kan finde sammen, mener konsulenthuset EY.

Universal Robots er et af selskaberne, som har skabt global opmærksomhed om den fynske robotklynge. | Foto: Peter Hove Olesen

Med flere markante opkøb af selskaber som Universal Robet og Mobile Industrial Robots har den fynske robotklynge skabt opmærksomhed over det meste af verden med sin viden og knowhow.

Der ligger dog et større uforløst potentiale inden for den danske robotindustri. Det gælder særligt for de såkaldte cobots, skriver konsulenthuset EY i en pressemeddelelse.

Cobots – collaborativ robots – er robotter, som fungerer i produktionsmiljøer, hvor der også er mennesker. Netop inden for dette marked, der forventes at nå 80 mia. kr. på globalt plan i 2030, har danske virksomheder et teknologisk forspring.

Det vil dog kræve yderligere kapital at indfri, og her ser EY er potentiale for et partnerskab mellem kapitalfonde og selskaber.

"Vi tror, at flere virksomheder i robotklyngen bliver attraktive opkøbsemner for kapitalfondene i de kommende år. For virksomhederne og deres ejere kan det være en mulighed for en meget hurtig global skalering. Kapitalfonde kan løfte robotbranchen til det næste niveau," skriver EY i meddelelsen.

Glæde hos erhvervsorganisation: "Polaris og andre kapitalfonde er mere end velkomne" 

Kapitalfond gør klar til at købe robotselskaber 

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs