ITWatch

Dansk robotfirma sikrer sig millioner fra EU-fonde

Et millionbeløb fra to EU-fonde skal sætte turbo på udviklingen af firmas robot, der er målrettet byggebranchen.

Foto: Thomas Borberg

Det danske robotfirma Kobots er blevet tildelt 4,5 mio. kr. fra to EU-fonde til fortsætte udviklingen af sin stemmestyrede robot Amigo, der er målrettet byggesektoren.

Ifølge mediet Rbot.dk kommer pengene fra fondene SME Instrument og Eurostars.

"Vi skal bruge de 4,5 millioner til at kommercialisere og videreudvikle vores stemmestyrede skærerobot Amigo og tre andre produkter, vi har i pipelinen. De nye produkter er også stemmestyrede og kører på samme IT-platform, så de supplerer og komplimenterer Amigo. Mere kan vi ikke sige, før patentet er hjemme. Vi er meget stolte af, at EU har givet os det eftertragtede Seal of Excellence og 13,99 points på en skala, hvor topkarakteren er 15. Det betyder, at de virkeligt ser vores potentiale," siger Peter Hartvigsen, adm. direktør og grundlægger af Kobots, til Rbot.dk

Robotten Amigo kan ved hjælp af stemmestrying tilskære plader på byggepladser. Ifølge Kobots kan robotten forøge monteringshastigheden med tre gange.

Fynsk robotselskab henter ny teknisk direktør

Robot-iværksætter investerer i startup 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs