ITWatch

Robotselskab køber op hos konkursramt konkurrent

Onrobot har købt rettigheder til robotteknologi, efter aalborgensisk konkurrent er gået konkurs. En række robotudviklere skifter samtidig arbejdsgiver.

Enrico Krog Iversen er adm. direktør for Onrobot. Foto: PR/Onrobot

Odenseanske Onrobot køber rettighederne til robotteknologien og design, som nordjyske Blue Workforce har udviklet.

I begyndelsen af april gik Blue Workforce konkurs som følge af en mislykket finansieringsrunde, men nu har Onrobot overtaget alle designrettigheder til produkterne hos konkurrenten samt maskiner, lagerbeholdning og værktøj efter at have indgået en aftale med kurator.

Det oplyser Onrobot i en pressemeddelelse.

Udover rettighederne til teknologien overtager Onrobot 12 robotudviklere, som hidtil har været ansat i Blue Workforce. De nye ansatte får mulighed for at arbejde som et udviklingsteam med base i Aalborg, oplyser Onrobot.

"Vi så en oplagt mulighed for at udbygge vores produktportefølje med nogle unikke teknologier og kompetencer inden for soft gripping- og vision-teknologier, altså løsninger som kan håndtere sarte emner og fødevarer uden at beskadige dem samt kamerabaserede løsninger til inspektion på produktionslinjer," udtaler adm. direktør i Onrobot, Enrico Krog Iversen, i meddelelsen.

Han tilføjer, at Onrobot i løbet af kort tid forventer at præsentere nye produkter med ingredienser fra Blue Workforces teknologier.

"Vi har ni forskellige produkter i dag, og inden for de næste 21 måneder vil vi gerne nå op på 40-50 produkter, gribere og sensorer og vision og alt, hvad der ellers skal bruges for at udvikle og implementere collaborative applications. Så i slutningen af 2020 forventer vi at være klar med et komplet produktprogram med udstyr til kollaborative robotløsninger," lyder det fra Enrico Krog Iversen i meddelelsen.

30 ansatte berørt: Dansk robotfirma er gået konkurs

Kontant robot-boss: Dem, der har psyken til at arbejde med mig, kommer ret langt

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger