ITWatch

Robotterne stormer ind i amerikansk erhvervsliv og sætter rekord

Amerikanske virksomheder tog sidste år flere robotter i brug end nogensinde før. Billigere og mere fleksibel teknologi gør robotterne tilgængelige for flere virksomheder.

Colourbox
Foto: Colourbox

Stadigt flere robotter arbejder side om side med ansatte af kød og blod på det amerikanske arbejdsmarked. Data fra Association for Advancing Automation viser, at der i 2018 blev leveret 28.478 robotter til amerikanske virksomheder – 17 pct. flere end i 2017.

Det skriver Reuters.

Samtlige sektorer i amerikansk erhvervsliv på nær bilindustrien skruede op for automatiseringen med flere robotter i 2018. Særligt i fødevare- og forbrugsindustrien gik det stærkt: Her steg leveringerne 60 pct. i forhold til året før, mens der også var fart på automatiseringen inden for blandt andet elektronikindustrien.

"Fødevareindustrien begynder virkelig at komme i gang," siger Dan Hasley, salgs- og marketingdirektør i Kawasaki Robotics Inc.

Han tilføjer, at mad- og drikkevarer er en af de brancher, der reagerer på det stramme arbejdsmarked i USA, hvor ledigheden er blevet banket i bund i løbet af de senere år, og hvor amerikanske virksomheder i stigende grad skal lede længe efter kvalificeret arbejdskraft.

Automatiseringen er i høj grad drevet af virksomhedernes ønske om at reducere lønomkostningerne i det stramme arbejdsmarked. Mange virksomheder, der forsøger at efterleve Donald Trumps ønske om lokal produktion i USA, ser automatisering som en måde at forblive konkurrencedygtige på.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger