ITWatch

Fynsk robotselskab laver opkøb efter investering fra kapitalfond

Robotvirksomheden Onrobot køber et mindre dansk selskab, og flere er på vej, siger topchefen.

Foto: PR/Universal Robots

Torsdag formiddag kom det frem, at kapitalfonden Summit Partners har skudt et "et mindre – og uoplyst – trecifret millionbeløb" ind i den fynske robotvirksomhed Onrobot, der har mangemillionæren Enrico Krog Iversen i spidsen.

Nu meddeler Onrobot, at man har købt iværksættervirksomheden Purple Robotics, som laver dobbelte vakuumgriber - en teknologi, der ifølge selskabet giver én robotarm to "hænder" og således muligheden for at håndtere flere emner samtidigt. Prisen er ukendt.

Det oplyser Onrobot i en pressemeddelelse torsdag aften.

"Det skal være overskueligt at automatisere også små stykserier i en produktion. Ellers er robotteknologi ikke en god investering. Derfor håndplukker vi de bedste og mest brugervenlige robotprodukter og integrerer dem i Onrobot. Vi er overordentligt glade for nu at kunne tilbyde vores robot-forhandlere og integratorer vakuumgriberen, ligesom vi også glæder os over at kunne føje Purple Robotics topklasse-robotudviklere til vores udviklingsafdeling," udtaler Enrico Krog Iversen i meddelelsen.

Purple Robotics er stiftet af Lasse Kieffer, Henrik Tillitz Hansen og Peter Nadolny Madsen, der alle har en fortid som produktudviklere i Universal Robots.

"Det giver rigtig god mening og masser af synergi at gå sammen med Onrobot, som allerede har opbygget en stærk global salgsorganisation. Så kan vi fokusere 100 pct. på at udvikle verdens fedeste robotprodukter. Sammen kan vi drive det vidt", siger Lasse Kieffer, adm. direktør i Purple Robotics, i meddelelsen.

Flere opkøb på vej

Onrobots opkøb af Purple Robotics kommer ikke til at stå alene, garanterer Enrico Krog Iversen.

"Vi er nu kommet endnu et skridt nærmere vores vision om at tilbyde "one-stop-shopping" for indkøbere af robot-tilbehør. Købet af Purple Robotics bliver bestemt ikke det sidste opkøb, vi gør. Vi kigger på en række andre spændende selskaber rundt omkring i verden," siger han.

Ifølge meddelelsen har Purple Robotics allerede indgået aftaler med 40 forhandlere i 25 lande om forhandling selskabets patenterede produkt.

Robot-selskab får friske penge fra kapitalfond

Odenseanske robotselskaber lancerer produkter på stribe

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs