ITWatch

Hackere stjal bioanalytikeres data og svindlede med dem

En lang række bioanalytikere fik stjålet personlige oplysninger i hackerangreb mod deres fagforening.

Foto: Pawel Kopczynski/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X00616

Det var et hackerangreb, som førte til, at omkring 200 bioanalytikere fik misbrugt deres personlige oplysninger tidligere på sommeren.

Det bekræfter bioanalytikernes fagforening, dbio, over for TV2 Østjylland.

”Hackerne er brudt ind i vores system og har stjålet CPR-numrene og navn samt adresse. Vi har brugt et eksternt it-sikkerhedsfirma til at efterforske sagen, og vi har været i gang siden midt juli,” siger Janus Piil Christensen, der er organisatorisk chef for dbio, til mediet.

I slutningen af juli kaldte fagforeningen det ellers for et mysterium, at svindlere havde fået fat i cpr-numre samt navn og adresse på medlemmerne. Dbio skrev på sin hjemmeside, at der ikke havde været hackerangreb på dens systemer, og at den ikke kendte til nogen datalæk.

193 bioanalytikere fortalte for nogle uger siden, at de havde fået misbrugt deres personlige informationer til at starte konti hos spilvirksomheden Bet365.

Ingen af medlemmerne havde dengang - så vidt dbio vidste - tabt penge på misbruget på spilsiden.

Og det har så alligevel vist sig nu, at det var et hackerangreb. Fagforeningen har fundet ud af, hvor hackerne brød ind.

”I første omgang er den berørte server lukket ned. Vi modtager stadig rådgivning fra vores it-sikkerhedsfirma, og systemet bliver ikke åbnet igen, før det er sikret,” siger Janus Piil Christensen til TV2 Østjylland.

Han siger samtidig, at sikkerheden ikke har været god nok, når hackere kunne bryde igennem den.

”Det ansvar påtager vi os, og vi beklager dybt,” siger han.

De relevante myndigheder er ifølge dbio blevet underrettet om sagen.

Dbio vil selv afholde mindst to webinarer om identitetstyveri for deres medlemmer, så de ved, hvad der skal gøre, hvis andre får fat i deres oplysninger.

Danskstiftede Unitys opkøbsaftale truet af frieri fra Applovin

Micron falder 5 procent da de måske ikke når forventninger

Unity Software modtager købstilbud

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs