ITWatch

Microsoft løftes af optimistisk prognose

Selskabets topchefer løfter sløret for en forventning om, at både salget og overskuddet på driften vil gå frem med tocifret procentuelt omfang.

Foto: MIKE SEGAR/REUTERS / X90033

Microsofts fjerde kvartal viste en underliggende solid forretning, der dog var ramt af modvind fra den stærke dollarkurs, men verdens største softwarekoncern regner med, at den kan tromle videre i et nye regnskabsår, hvor der ses tocifret procentuel vækst.

Derfor løfter aktien i Microsoft onsdag med 4,8 pct., hvilket betyder, at selskabet mere end noget andet, trækker S&P 500 opad.

Microsofts kvartalsregnskab indeholdt ingen prognose for regnskabsåret 2022/23, men på den efterfølgende telekonference løftede selskabets topchefer sløret for en forventning om, at både salget og overskuddet på driften vil gå frem. Med tocifret procentuelt omfang.

I det mest konservative scenario med en fremgang på 10 pct. vil det betyde en omsætning på 218,09 mia. dollar for året og et driftsoverskud på 91,72 mia. dollar.

Med i forventningen fra Microsoft er imidlertid også, at salget vil blive presset 4 pct. tilbage i løbet af det nye regnskabsår på grund af den stærke dollar, der i år har nærmet sig paritet med euroen.

Prognosen anses som ”chokerende stærk” af den anerkendte teknologianalytiker Dan Ives fra finanshuset Wedbush.

”Prognosen vil være den guidance, som vil blive hørt verden over og på Wall Street,” siger han til Bloomberg News.

Softwarekoncernen oplevede i sit fjerde kvartal en stigning i omsætningen på 12 pct. til 51,87 mia. dollar, men det var dog mod ventede 52,45 mia. dollar.

Udviklingen på toplinjen blev imidlertid tempereret af netop den stærke dollar, som reducerede omsætningen, når internationale indtægter regnes rundt med 595 mio. dollar. Udover det betød coronanedlukningerne i Kina færre indtægter på 300 mio. dollar, ligesom et fald i annonceindtægterne betød en tilbagegang på 100 mio. dollar.

Nettooverskuddet blev på 16,70 mia. dollar, hvilket var lig med et overskud per aktie på 2,23 dollar, en stigning på 3 pct. i forhold til et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 2,29 dollar, ifølge Bloomberg News. I konstante valutaer var indtjeningen 4 cent højere per aktie i perioden.

Driftsoverskuddet endte i fjerde kvartal sideløbende i 20,53 mia. dollar, mens 21,06 mia. dollar var ventet på Wall Street, og investeringsomkostningerne var samtidig højere end spået i 6,87 mia. dollar mod konsensus på 6,37 mia. dollar.

”I et dynamisk miljø oplevede vi stor efterspørgsel, tog markedsandele og øgede kundernes engagement i vores cloud-platform. Kommercielle bookinger voksede med 25 pct., og Microsoft Cloud-omsætningen var 25 mia. dollar, en stigning på 28 pct. på årsbasis,” udtaler Amy Hood, finansdirektør i Microsoft, i regnskabet.

”Når vi begynder et nyt regnskabsår, er vi stadig forpligtet til at balancere operationel disciplin med fortsatte investeringer i vigtige strategiske områder for at drive fremtidig vækst.”

Dykker man ned i salget var det stort set alle områder, der ikke helt levede op til forventningerne. Området for produktivitet og forretningsprocesser omsatte for 16,60 mia. dollar mod ventede 16,68 mia. dollar. Intelligent cloud leverede 20,91 mia. dollar sammenlignet med konsensus på 21,07 mia. dollar. Personlige computere havde indtægter på 14,36 mia. dollar sammenlignet med 14,67 mia. dollar.

Undtagelsen var commercial cloud, som med 25,00 mia. dollar lige akkurat kom i mål i forhold til estimatet på 24,99 mia. dollar.

”Når vi kommer ud af denne makroøkonomiske krise vil den offentlige cloud blive en endnu større vinder,” forudså Satya Nadella, topchef i Microsoft, også på telekonferencen ifølge Bloomberg News.

Spotify melder om flere brugere og større salg og underskud end ventet

Amerikansk blockchain-virksomhed køber danske Sepior

Astralis overvejer at droppe First North

Mere fra ITWatch

IBM-psykolog: Hos os er det okay ikke at have ja-hatten på

Mens IBM det sidste års tid har gennemgået nogle af de største forandringer i nyere tid, er stressniveauet i virksomheden ikke eksploderet. Forklaringen skal blandt andet findes i et målrettet arbejde med ledernes syn på de ansatte, forklarer psykolog Cecilie Demkjær Schultz Pedersen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs