ITWatch

Apple lider tab i sag mod Epic Games

Tvist om betaling gennem App Store falder ud til fordel for Epic Games, skriver Bloomberg.

Foto: CHRIS DELMAS/AFP / AFP

Apple må ikke kræve betaling udelukkende gennem sin App Store fra udbydere på platformen, lyder dommen fra en føderal domstol fredag i forbindelse med en retssag mellem Apple og Epic Games.

Det skriver Bloomberg News.

Apple er blevet beordret af en føderal domstol i USA til at lade appudviklere tage imod betaling fra kunder uden om App Store.

Dommen sker i forbindelse med en tvist mellem Apple og ejeren af det populære videospil Fortnite, Epic Games, efter at Apple sidste år udelukkede spillet fra App Store for at opfordre til betaling uden om App Store.

Udelukkelsen er ikke i god konkurrenceskik og skader forbrugerne, lyder det fra dommer Yvonne Gonzalez Rogers, der dog afviser, at der skulle være tale om et monopol fra Apples side.

Dommen kan komme til at koste Apple dyrt. Ifølge en analyse tjener mere end 20 mia. dollar gennem App Store med en overskudsmargin på over 75 pct., skriver Bloomberg News.

I samme ombæring blev Epic Games dømt til at betale 4 mio. dollar til Apple i erstatning for at bryde retningslinjerne for brugen af App Store.

Apple-aktien dykker 2,8 pct. til 149,79 dollar på børsen i New York, og selskabet har således tabt 85 mia. dollar i markedsværdi, eller hvad der svarer til mere end 534 mia. kr.

 

Apple slækker på betalingskrav til mediebranchen

Apple i forlig: Udviklere må nu skrive til brugerne uden om Appstore

Fortnite-ejer møder Apple i retten 

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs