ITWatch

Fire EU-lande udsat for digital spionage

Brugen af spyware, software til overvågning af smarthphones mod borgere, er omfattende. Mindst fire EU-lande er ifølge en EU-rapport blevet udsat for digital spionage.

Foto: Finn Frandsen

Det er ikke et særsyn, at der bruges såkaldt spyware, dvs. overvågning af smartphones, mod europæiske borgere, viser en ny og stærkt kritisk EU-rapport, som efterlyser fælles europæiske regler for overvågningen af mobiltelefoner, skriver Børsen.

Mediet har set en foreløbig rapport over kortlægningen af brugen af spyware, som den hollandske liberale politiker Sophie in’t Veld har lavet, som afslører overvågning af hundredevis af personer, blandt andet politikere, aktivister, advokater og journalister i mindst fire EU-lande.

Rapporten er en udløber af skandalen med spyware-tjenesten Pegasus, som i 2021 var med til at lække 50.000 telefonnumre , en skandale, den hollandske politiker mener, kræver handling.

“Spyware-skandalen er ikke en række isolerede nationale tilfælde af misbrug, men et fuldt ud europæisk anliggende. EU-landenes regeringer har brugt spyware mod deres borgere med politiske formål og for at dække over korruption og kriminel aktivitet,” siger Sophie in’t Veld.

Direktør stopper i omstridt israelsk softwareselskab

Det ”skræmmende” spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen


Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs