ITWatch

Klassiske it-selskaber fortrænges som populære arbejdspladser 

Vestas, Ørsted, Novo og Mærsk rykker ind helt til tops som attraktive arbejdspladser for it-ansatte. Det viser ny undersøgelse blandt mere end 500 it-professionelles karrierevalg. Det efterlader de klassiske it-selskaber som tabere, hvis de ikke skærper profilen, advarer direktør.

Jesper Dansholm, direktør for Universum Danmark | Foto: PR

De kendte it-selskaber udfordres i stadig stigende grad i kampen om de ansatte, og presset kommer fra de store danske erhvervsgiganter, der møver sig ind på listen over de mest populære og eftertragtede arbejdspladser for it-ansatte.

Det viser Universums netop udsendte liste, hvor man har spurgt 507 it-professionelle om, hvilke virksomheder de helst vil arbejde hos.

Ind på listen kommer den danske vindmøllegigant Vestas, der debuterer på listen ved at skubbe Netcompany to pladser ned for at indtage den attraktive plads i top ti som nummer syv på listen. En plads, man deler med Mærsk.

Mærsk er gået frem på listen mens en række af de traditionelle it-selskaber er rykket ned.

Endelig rykker en af landets største it-arbejdspladser Danske Bank ni pladser frem til at indtage en plads i top ti.

”Dette må være en advarsel til de traditionelle arbejdsgivere i it-branchen om, at dette er en udvikling, de skal tage alvorligt, for ellers køres de ud på et sidespor,” siger adm. direktør for Universum Danmark, Jesper Dansholm.

”Det billede vi ser i dag, at de klassiske it-selskaber i stigende grad fortrænges fra toppen som de mest populære arbejdspladser for it-ansatte,” siger han.

”Vi ser at de store traditionelle danske selskaber rykker ind som de mest populære it-arbejdspladser og de udfordrer virkelig for alvor de klassiske it-selskaber,” siger han.

Han forklarer, at man taler meget om, at de unge vil have et formål med at gå på arbejde.

”Her kan man sige, at de både kan arbejde for klimaet eller øget sundhed, mens de udvikler spændende it-løsninger og det er en stor udfordring for de gamle it-selskaber at hamle op med.,” siger Jesper Dansholm.

It-selskaber var i top

For 10 år siden var disse lister domineret af SAP, Simcorp, NNIT og andre klassiske it-selskaber på topplaceringer, men de udfordres i stigende grad af de nye spillere på listen, forklarer han.

Tror du at de klassiske it-selskaber fortrænges?

”Det kan de sagtens risikere at blive. De skal virkelig stramme sig an for at være med fremover, for ellers vil de it-ansatte søge mod andre ikke-it-selskaber.”

Man taler om, at det primært er de unge der søger et ”purpose” – et formål med deres arbejde. Passer det her?

”Både ja og nej. Vi ser faktisk, at de unge som følge af den krise, vi er på vej ind i, søger mere efter god løn og jobs med tyngde på deres CV. Altså ret hårde værdier. Mens de mere etablerede ansatte i it-branchen faktisk er de, der søger mod jobs med en større historie bag og med et større formål end bare arbejdet.”

Han vurderer, at den traditionelle it-branche skal arbejde meget mere på branding for at kunne tiltrække de ansatte, for antallet af attraktive arbejdspladser udvides hele tiden med stadig flere nye selskaber der ender i toppen af disse lister.

”De udfores af selskaber, der står stærkere, fordi de er kendte, producerer ydelser og produkter der har stor værdi samt tilbyder spændende opgaver og vilkår,” siger Jesper Dansholm.

Netcompany falder fra tinderne: Gule flag og et ”sjasket” regnskab

Sådan har de danske it-selskaber klaret sig i ny imageundersøgelse

TDC falder som en sten i ny imageundersøgelse

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs