ITWatch

IT-Universitetet vil modarbejde udflytning af studiepladser

Medstifter af Netcompany og formand for IT-Universitetet langer i Børsen kraftigt ud efter udflytning af studiepladser og varsler åbning af nye pladser i København.

Foto: PRESSE/ITU

Krigen om studiepladser i København og andre store byer fortsætter, og nu melder IT-Universitetets formand Carsten Gomard sig i debatten.

I Børsen langer han ud efter udflytning af it-uddannelser og varsler, at IT-Universitetet vil åbne nye pladser i København.

Han opfordrer politikerne til at genoverveje udflytningen, da manglen på it-uddannede er særlig stor i København.

“Hovedstadsområdet har kæmpe mangel på it-specialister, og så giver det jo ingen mening at beskære it-specialistuddannelserne i København,” siger Carsten Gomard, bestyrelsesformand for ITU.

Børsen skriver, at han henviser til en opgørsel fra Forskningscenteret Direc, der viser, at der er 2000 ledige it-stillinger og hver anden er i København.

“Jeg har svært ved at tro, at politikernes ønske om at styrke uddannelsesmulighederne udenfor de store byer betyder, at de samtidig vil amputere IT-Universitetet i København. Vi tror, det er et lille fejldesign ved den politiske aftale. Vores forslag er, at vi i stedet opretter 200 ekstra it-pladser i København,” siger Carsten Gomard til avisen.

Det er ”galimatias” at rykke it-uddannelserne ud af København

Dansk IT: Antallet af it-studiepladser skal øges

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs