ITWatch

NNIT-topchef: "Det er stærkt problematisk at beskære antallet af uddannelsespladser"

NNIT's topchef opfordrer politikerne til at bakke op om ny plan fra ITU, der vil medføre flere it-studiepladser. Han mener, det er den forkerte vej at gå, hvis universiteter bliver nødt til at nedlægge studiepladser på grund af politiske ambitioner om udflytning, da det vil bidrage til udfordringen med mangel på it-arbejdskraft.

"Vi skal ikke investere mindre i universiteterne i de store byer, for den største produktion af kompetencer sker i dag på de universiteter," siger Pär Fors, der er adm. direktør i NNIT. | Foto: PR

Der er igen blusset ild i debatten om antallet af it-studiepladser, efter en række universiteter onsdag præsenterede deres planer for, hvordan de vil imødekomme politikernes krav om udflytning af studiepladser.

IT-Universitetet, ITU, har blandt andet meldt ud, at man ikke ønsker at skære i antallet af studiepladser, men i stedet vil øge optaget i København med 200 pladser frem mod 2024, fordi den politiske aftale understreger, at "der skal tages hensyn til at sikre det fortsatte udbud af uddannelser med særlig høj efterspørgsel og beskæftigelse."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs