ITWatch

It-virksomheder voksede mere end gennemsnittet i 2020

Danske virksomheder voksede under et ellers hårdt coronaår. It-selskaberne voksede mere end gennemsnittet, viser analyse fra revisionshuset EY.

Foto: Colourbox

De danske it-selskaber voksede mere end gennemsnittet af danske virksomheder, viser en analyse af 230.000 virksomheders regnskaber.

Analysen er foretaget af revisionshuset EY og blev første gang offentliggjort i Børsen. Analysen har kigget på, om virksomhederne har leveret et resultat, der var bedre end året forinden, og hvor mange virksomheder der har haft røde tal på bundlinjen.

Analysen viste, at 53 pct. af de 230.000 virksomheder lavede et bedre resultat end året forinden.

Revisor og partner i revisionshuset EY Kaj Glochau har på vegne af ITWatch foretaget et særudtræk af tallene, der viser, at it-branchen har klaret sig bedre end eller på linje med gennemsnittet af alle danske virksomheder.

Tallene i særudtrækket er baseret på mere end 12.000 it-virksomheders regnskaber ud fra enkelte branchekoder.

Kun en enkelt branche ligger under gennemsnittet. Ud af de 1008 virksomheder under branchekoden "anden udgivelse af software" er 52 pct. vokset i forhold til året forinden.

På 53 pct. - og derfor på linje med gennemsnittet af alle virksomheder - ligger brancherne "konsulentbistand vedrørende informationsteknologi" og "computerprogrammering".

Topscoren er branchen "databehandling, webhosting og lignende serviceydelser", hvor 57 pct. klarede sig bedre i deres seneste regnskab.

Store virksomheder klare sig bedre

Analysen viser samtidig, at større virksomheder har klaret sig bedre. Deler man virkomhederne op i to grupper, hvoraf den ene har en personaleomkostning på over 5 mio. kr. og den under 5 mio. kr., klarer de store virksomheder sig i overvejende grad bedre.

Hos topscoren "databehandling, webhosting og lignende serviceydelser" stiger andelen af virksomheder med bedre regnskaber fra 57 pct. til 65 pct. For "computerprogrammering" sker der det, at de rykker fra 53 pct. op til 58 pct.

Analysen er lavet baseret på regnskaber indgivet i perioden mellem 1. februar og 31. juli 2021.

Lenovo fordobler indtjeningen og slår forventningerne 

Distributør firedobler overskuddet  

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs