ITWatch

Forbilleder skal øge interessen for it-uddannelser blandt kvinder

Seks kvindelige studerende er del af det nye initiativ IT-Landsholdet, der skal sikre flere kvinder på it-uddannelser.

Københavns Universitet er blandt uddannelsesinstitutionerne, der er en del af IT-Landsholdet. | Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Seks kvinder fra seks forskellige it-uddannelser udgør rygradden i et nyt initiativ, skriver Berlingske.

De er alle en del af IT-Landsholdet, der skal skabe opmærksomhed omkring kvinder i it ved at deltage i events og vise deres kompetencer inden for kodning – og på den måde skal de virke som forbilleder og øge unge pigers interesse for it.

"Med IT-Landsholdet har vi forsøgt at iscenesætte dette på en anderledes og spændende måde. Det handler om at vække nysgerrighed, og det handler om at få vakt interessen blandt piger med et utraditionelle greb," siger Mette Beck-Nielsen, der er direktør for interesseorganisationen Technology Denmark, til Berlingske.

IT-Landsholdet havde premiere i december og består af studerende fra Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og University College Lillebælt.

ITB: Flere penge til it-uddannelser var årets bedste nyhed 

Ny analyse: Sikkerhedskompetencer er en mangelvare i it-branchen 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs