ITWatch

Fynsk virksomhedspagt skaber flere it-arbejdspladser

Et initiativ af Technology Denmark i samarbejde med en række it-virksomheder har skabt mere end 150 praktikpladser i it-branchen, de seneste 12 måneder. Initiativet er startet på Fyn, men bliver nu rullet ud i hele landet.

Foto: Sif Meincke/Dansk Industri
Foto: Foto: Sif Meincke/Dansk Industri

På 12 måneder har initiativet Future Skills skabt 167 praktikpladser og studijobs i de 31 it-virksomheder, som deltager i initiativet. Det er organisaitonen Technology Denmark, der står bag Future Skills, som er en del af den virksomhedspagt, Technology Denmark indgik 31 fynske it-selskaber sidste år.

Projektet er støttet af Karl Pedersen og Hustrus Industrifond og bliver nu rullet ud i hele landet.

"Technology Denmark har med Virksomhedspagten bevist at samarbejdet mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og kommuner kan styrke interessen for it- og teknologiuddannelser blandt unge og føre til oprettelsen af praktik, studiejobs og faste stillinger. Den måde at tænke på og de konkrete resultater er den direkte årsag til at fonden nu vælger at støtte Future Skills-programmet i forhold til en national udrulning," siger direktør i DI, Kent Damsgaard, som også er formand i Karl Pedersen og Hustrus Inudstrifond.

Fonden støtter den nationale udrulning med 1 mio. kr., og den skydes igang fra 2020 og løber tre år. De nuværende samarbejdsvirksomheder har forpligtet sig til at etablere 25 pct. flere studiojobs, praktikpladser eller projektsamarbejder. De skal ansætte 10 pct. flere internationale medarbejdere, og så skal de stille 15+ timer til rådighed for undervisningssamarbejder eller gæsteforelæsninger.

"Hvis vi skal løse specialistudfordringen, kræver det at virksomhederne går aktivt ind i kampen og løfter opgaven i fællesskab med uddannelsesinstitutionerne og kommunerne. Parterne er gensidigt afhængige og udviklingstempoet er så højt at uddannelserne er nødt til at arbejde sammen med virksomhederne for at følge med," udtaler direktør i Technology Denmark, Mette Beck-Nielsen, i en pressemeddelelse.

Blandt de virksomheder, der er med i virksomhedspagtet, er Universal Robots, Blue Ocean Robotics og B&R Automation.

Hundredvis af Amazon-ansatte strejkede på black friday

Softwareselskab indfører fire dages arbejdsuge for at tiltrække nye medarbejdere

Nyt blockchain-samarbejde skal forbedre byggeriet

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger