ITWatch

Prosa dropper konflikt med IBM

Alle ansatte hos IBM i Odense bliver dækket af overenskomst, og derfor afblæser Prosa den varslede konflikt. Der er dog ikke tale om en Prosa-overnenskomst, skriver Computerworld.

Mathias Christensen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Mathias Christensen/Politiken/Ritzau Scanpix

Prosa afblæser den varslede konflikt med IBM, fordi alle ansatte på it-selskabets lokation i Odense bliver dækket af en overenskomst.

Det skriver Computerworld.

Der er dog ikke tale om en Prosa-overenskomst, men i stedet har IBM tilbudt at dække de omkring 40 medarbejdere i Odense med Industriens Funktionæroverenskomst, som HK Privat er en del af.

Konflikten skulle oprindeligt have været trådt i kraft 27. september, men blev efter et møde med Dansk Arbejdsgiverforening skubbet til 3. oktober - inden den altså nu er blevet helt droppet.

Ifølge John Jørgensen, faglig konsulent hos Prosa, gør det ondt i selvforståelsen, at de ansatte ikke får en overenskomst fra Prosa.

"Vi og vores medlemmer har det sådan lidt både og. Medlemmerne synes, at vi har gjort et flot stykke arbejde, og vi er kommet ud af forløbet med det, som vi gerne ville. Men det er et irritationsmoment, at vi medvirker til, at IBM Odense bliver overenskomstdækket, men så står der ikke Prosa på aftalen," siger han til Computerword.

Striden bunder i, at Prosa vil overenskomstdække de samlet 260 KMD- og Tech Mahindra-medarbejder, der blev outsourcet til IBM 1. oktober. Prosas strategi har været at køre den første sag mod IBM's lokationer i Odense.

Prosa udskyder IBM-konflikt

Prosa sender andet konfliktvarsel til IBM

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger