ITWatch

Danske it-konsulenter halter efter resten af Europa på væksten

It-konsulenthuse i Danmark voksede i gennemsnit langt mindre end sine europæiske kolleger sidste år. Det skyldes rekrutteringsudfordringer, mener brancheorganisationen IT-Branchen.

Foto: Mark Thyrring/ITB/PR

Den gennemsnitlige vækst i de danske it-konsulenthuse sidste år lød på 3,2 pct., mens de europæiske konsulenthuse til sammenligning voksede med 12,3 pct., og det skyldes i høj grad udfordringer med at rekruttere de rette kompetencer, mener Birgitte Hass, direktør i IT-Branchen.

Det skriver Børsen.

"Som jeg ser det, så handler det om, at vi mangler kompetencerne i Danmark. Det betyder, at firmaerne ikke får den vækst, de kunne have haft og endnu værre, at der er digitaliseringsopgaver i Danmark, der ikke kan løses," siger Birgitte Hass til Børsen.

Omkring 30 pct. af IT-Branchen medlemmer måtte sidste år udskyde eller helt takke nej til opgaver, fordi selskaberne ikke kunne rekruttere den nødvendige arbejdskraft. Det viser IT-Branchen it-barometer. Mere end halvdelen af medlemmerne ser mangel på kompetencer som den største udfordring for branchen lige nu.

Konsulenthus henter direktør hos Accenture

Ny direktør skal få styr på lønsomheden i konsulenthus

Konsulenthus henter ny topchef 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs