ITWatch

Danske it-konsulenter halter efter resten af Europa på væksten

It-konsulenthuse i Danmark voksede i gennemsnit langt mindre end sine europæiske kolleger sidste år. Det skyldes rekrutteringsudfordringer, mener brancheorganisationen IT-Branchen.

Foto: Mark Thyrring/ITB/PR

Den gennemsnitlige vækst i de danske it-konsulenthuse sidste år lød på 3,2 pct., mens de europæiske konsulenthuse til sammenligning voksede med 12,3 pct., og det skyldes i høj grad udfordringer med at rekruttere de rette kompetencer, mener Birgitte Hass, direktør i IT-Branchen.

Det skriver Børsen.

"Som jeg ser det, så handler det om, at vi mangler kompetencerne i Danmark. Det betyder, at firmaerne ikke får den vækst, de kunne have haft og endnu værre, at der er digitaliseringsopgaver i Danmark, der ikke kan løses," siger Birgitte Hass til Børsen.

Omkring 30 pct. af IT-Branchen medlemmer måtte sidste år udskyde eller helt takke nej til opgaver, fordi selskaberne ikke kunne rekruttere den nødvendige arbejdskraft. Det viser IT-Branchen it-barometer. Mere end halvdelen af medlemmerne ser mangel på kompetencer som den største udfordring for branchen lige nu.

Konsulenthus henter direktør hos Accenture

Ny direktør skal få styr på lønsomheden i konsulenthus

Konsulenthus henter ny topchef 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs