ITWatch

Erhvervslivet ærgrer sig over tusindvis af afviste studerende: Det er en smule tosset og vi smider guld på gaden

Tusindvis af unge studerende er blevet afvist på drømmestudiet, selvom erhvervslivet efterspørger lige præcis de kompetencer, som de unge ønsker. Det er "en smule tosset," mener Dansk Erhverv, mens Dansk Industri mener, at det er "at smide guld på gaden." Det skal tages op på finansloven, lyder det.

Foto: Keld Navntoft / Ritzau Scanpix

Natten til fredag har mere end 65.000 unge fået tilbudt plads på en videregående uddannelse, men mere end 8000 unge er også blevet afvist i døren til drømmestudiet, selvom de havde kvalifikationerne til uddannelsen.

Det er til trods for, at flere af de unge gerne vil ind på uddannelser, som bliver efterspurgt af dansk erhvervsliv.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs