ITWatch

Iværksætter: Debat om it-kompetencer mangler fokus på startups

Det er svært for statups at finde it-folk i Danmark, både fordi konkurrencen om kompetencerne er intens, men også fordi de store virksomheder kan betale høje lønninger, skriver tech-iværksætter Stefan Polexe i et debatindlæg hos Finans.

Foto: Colourbox

Der er stort fokus på manglen på it-kompetencer herhjemme, men ifølge Stefan Polexe, der er adm. direktør og medstifter af tech-startuppen Novorésumé, mangler debatten fokus på, at startups er særligt hårdt ramt.

Det skriver han i et debatindlæg hos Finans.

Stefan Polexe peger på, at konkurrencen om talenterne "er benhård og nærmest umulig for os at vinde".

"De få profiler, der findes i Danmark, hyres til meget høje lønninger af store virksomheder og efterlader os startups på en jobmarkedsplads støvsuget for tech-talent," skriver han.

Stefan Polexe peger på, at Novorésumé på grund af situationen har ansat en udvikler i Spanien og overvejer at rykke hele tech-afdelingen til Barcelona. Direktøren kalder det "ærgeligt" og understreger, at  Novorésumé gerne ville have et samlet team på Islands Brygge og "i øvrigt beholde arbejdspladserne i Danmark," skriver han.

It-selskab ansætter europæere: "Resultaterne har ikke stået mål med indsatsen"

Just-Eat-stifter advarer statsministeren 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs