ITWatch

Ahlers præsenterer ny teknologisk handlingsplan

Det er ikke kun klassiske tech-uddannelser, der skal være rettet mod teknologien, og derfor sætter uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) nu 81 mio. kr. af til at skabe mere fokus på teknologi generelt på de videregående uddannelser.

Foto: PR, Dansk Iværksætter Forening

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) præsenterer en ny handlingsplan, der skal sikre, at studerende på tværs af landets videregående uddannelser får mere teknologiforståelse.

Det skriver Børsen.

Handlingsplanen kommer sammen med 81 mio. kr., som er afsat over de næste fire år. Pengene skal bruges til tre initiativer, der alle skal være med til at udbrede teknologien til de ikke-tekniske uddannelser. Eksempelvis skal der oprettes et nyt videns- og ressourcecenter til erfaringsudveksling, mens der skal bruges 45 mio. kr. til at efteruddanne undervisere.

"Vi er gået fra, at teknologi er et hjørne af samfundet, til at det nu gennemsyrer alt, hvad vi laver – derfor skal det også være på alle uddannelserne. Det kunne jeg se på nogle tal, langtfra var tilfældet," siger ministeren til Børsen.

Handlingsplanen tages vel imod af blandt andre DI og Danske Universiteter.

Højtuddannede bliver iværksættere

Regeringen bruger 30 millioner på dansk sprogdata 

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs