ITWatch

Ahlers præsenterer ny teknologisk handlingsplan

Det er ikke kun klassiske tech-uddannelser, der skal være rettet mod teknologien, og derfor sætter uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) nu 81 mio. kr. af til at skabe mere fokus på teknologi generelt på de videregående uddannelser.

Foto: PR, Dansk Iværksætter Forening

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) præsenterer en ny handlingsplan, der skal sikre, at studerende på tværs af landets videregående uddannelser får mere teknologiforståelse.

Det skriver Børsen.

Handlingsplanen kommer sammen med 81 mio. kr., som er afsat over de næste fire år. Pengene skal bruges til tre initiativer, der alle skal være med til at udbrede teknologien til de ikke-tekniske uddannelser. Eksempelvis skal der oprettes et nyt videns- og ressourcecenter til erfaringsudveksling, mens der skal bruges 45 mio. kr. til at efteruddanne undervisere.

"Vi er gået fra, at teknologi er et hjørne af samfundet, til at det nu gennemsyrer alt, hvad vi laver – derfor skal det også være på alle uddannelserne. Det kunne jeg se på nogle tal, langtfra var tilfældet," siger ministeren til Børsen.

Handlingsplanen tages vel imod af blandt andre DI og Danske Universiteter.

Højtuddannede bliver iværksættere

Regeringen bruger 30 millioner på dansk sprogdata 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs