ITWatch

Persondataloven skabte ny stilling: Se hvad en Data Protection Officer laver

Den 25. maj trådte den nye GDPR-lovgivning i kraft. Herefter kom en ny stilling til live, da det blev et krav for offentlige instanser og flere virksomheder at have en såkaldt Data Protection Officer. "Det at omsætte noget meget juridisk fluffy til et konkret it-system er meget interessant," fortæller en DPO.

Foto: Lars Bertelsen/PR

For bare to år siden var der formentlig ingen, der havde hørt om en Data Protection Officer. Men så kom persondataforordningen fra EU, der skal beskytte personers data.

EU-forordningen trådte i kraft 25. maj 2018, og den medførte den nye stillingsbetegnelse. Anne Dorte Bach er Data Protection Officer, DPO, hos it-udviklingshuset Magenta.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs