ITWatch

Arbejdsmarked

Klumme: Løsning på de manglende it-ressourcer ligger mod øst

Hungeren efter komptente it-kræfter kan stilles, hvis man retter blikket mod øst. Lande som Polen, Ukraine, Bulgarien og Rusland har særdeles veluddannede it-folk, udviklere og programmører. Det kan være løsningen på den it-ressourcekrise erhvervslivet står midt i, lyder det fra Stefan Pedersen fra WaveAccess i denne klumme.

Forsberg: Jeg tror meget på forbilleder

Det er i mange henseender en uskik at spørge de få kvindelige topchefer, der er, om jongleringen af hverdagens mange gøremål. Men for Ateas topdirektør, Kathrine Forsberg, er det ikke.

Mangel på arbejdskraft presser vikarbureauer

It-branchen er lagt fra den eneste branche, der lider under mangel på arbejdskraft. Virksomheder benytter sig nu mere af vikarerbureauer, der oplever en voldsom stigning i henvendelser.

Coronaadfærd lokker Cbrain til nyt domicil

Softwareselskabet Cbrain flytter i nye, større og bedre beliggende lokaler for at forbedre rammerne for medarbejderne efter coronakrisen. "Det bliver et sindssygt vigtigt medarbejdergode," vurderer topchefen.

Nye barselsregler kan give flere kvinder i it-branchen

Et nyt forslag om øremærket forældreorlov til mænd kan bidrage til at rette op på den skæve kønsbalance i it-branchen, mener både Prosa og brancheforeningen IT-Branchen. Prosa efterlyser dog bedre regler for barselsfonden.

Google udskyder genåbning

Mens danskerne efterhånden alle er tilbage på deres pladser, udskyder Google i USA nu genåbningen til januar.

Klumme: Tilbage til kontoret … eller?

Fremtidens arbejdsplads post-corona bør ikke handle om tage ind på kontoret eller ej, men nærmere hvordan man sikrer lederskab, så medarbejderne fortsat udvikler sig og vokser, skriver Anders Holm Jørgensen, der er landechef for Unit4, i denne klumme.

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs