ITWatch

Irland sender sag om Facebook-data til EU-domstol

Den irske højesteret har sendt en sag anlagt mod Facebook videre til EU-Domstolen for at få vurderet, hvorvidt en særligt aftale mellem EU og USA giver forbrugere tilstrækkelig beskyttelse af privatlivet.

Foto: /ritzau/AP/Noah Berger

Irlands højesteret må sende et sagsanlæg mod Facebook videre til EU-Domstolen for at få vurderet en særlig privatlivsaftale mellem EU og USA.

Det skriver Berlingske Business på baggrund af en artikel fra Reuters.

Sagen bunder i, at en østrigsk studerende mod sin vilje har fået overført sine data fra det europæiske Facebook til servere, der rent fysisk stod i USA.

Hvorvidt det er et brud på den transatlantiske "Privacy Shield"-aftale kan Irlands øverste retsinstans altså ikke afgøre, og derfor bliver det nu en opgave for EU.

Sagen er oprindeligt ført i Irland, fordi Facebooks europæiske hovedkontor er placeret der, og derfor falder under det irske datatilsyn, fremgår det.

Irsk datachef: Amerikanske myndigheder skal garantere beskyttelse af europæisk data 

EU vil have lukket kæmpe skattehul for internetgiganter 

Mere fra ITWatch

Wingmen Solutions opkøber dansk virksomhed

Infrastruktur-selskabet Wingmen Solutions laver nu sit første opkøb efter at være blevet en del af nyt europæisk netværk sammen med hollandske Avit Group og investeringsfonden Quadrum Capital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs