ITWatch

Macron går efter teknologiselskaber i kampen mod terror

Teknologiselskaber skal kunne stilles til ansvar, hvis deres platforme bliver brugt til at sprede propoganda fra terrororganisationer.

Den franske præsident Emmanuel Macron. | Foto: /RITZAU/AP/Christophe Ena/

Den franske præsident, Emmanuel Macron, vil sammen med Storbritannien og Italien stille teknologiselskaber til ansvar for udbredelsen af ekstremistisk propaganda online.

Det blev de europæiske ledere enige om ved onsdagens topmøde i FN i New York. I kølvandet på udmeldingen tilsluttede Google sig kampen mod terror med 5 mio. dollar.

Det skriver Financial Times.

Præsident Emmanuel Macron kalder det nye udspil for en såkaldt "naming and shaming"-strategi, hvor det handler om at udstille selskaber, der ikke gør nok for at forhindre, at terrorgrupper spreder propaganda på nettet.

Ved FN-topmødet i New York deltog repræsentanter fra blandt andet Google, Facebook og Microsoft. En talsperson fra Facebook, der var til stede ved mødet, forklarer til Financial Times, at han var overrasket over den nye politiske strategi.

Den britiske premierminister, Theresa May, vil gå længere end sin franske kollega. Hun udelukker ikke muligheden for at gribe til lovgivning, der skal sikre, at virksomheder bliver holdt ansvarlige for mangel på handling.

Nogle store amerikanske teknologigiganter har allerede taget de første skridt i kampen mod terror. Twitter har blandt andet blokeret omkring 300.000 konti med tilknytning til terrororganisationer i løbet af årets første seks måneder. Derudover har YouTube, der er ejet af Google, udviklet teknologi, der automatisk kan identificere videoer med ekstremistisk indhold.

Tech-selskaber risikerer bøder for mangelfuld justits med terrorister 

Transatlantisk dataaftale gås efter i sømmene 

Lovændring tvinger datacentral til at udlevere private data 

EU-Kommissionen ruller cybersikkerhedspakke ud 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs