Dansk it-virksomhed satser på app mod digitale snushaner

Danske Link Factory er i gang med at tage patent på app, der kan overvåge, om eksempelvis hackere kigger med i indbakken eller på sociale medier. Første skridt er at udvikle en profitabel forretningsmodel på det europæiske marked, mens det amerikanske marked også er en del af ambitionerne.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

It-udviklingshuset Link Security er på vej med app'en Spotthespy, der giver brugerne besked, hvis andre personer er logget ind på eksempelvis mail- eller Facebook-konti. Derefter giver den mulighed for at smide brugerne ud derfra og ændre adgangskode til den pågældende online-konto.

Det skriver Børsen.

Arbejdet med app'en startede for over to år siden, og i år kunne SpotTheSpy starte de første test med app'en, som de i første omgang sender i markedet i både Danmark og Polen, hvor Link Factory har en afdeling. App'en er udkommet til android-styresystemer, men i næste uge følger en version til Apple. I første omgang kan SpotTheSpy kobles op til at overvåge folks Gmail- og Facebook-konti, men selskabet vil hurtigt følge op med flere online-netværk.

"Vi kommer til at tilføje nye netværk med en måneds mellemrum til app'en. I første omgang vil det være de sociale medier, som blive føjet til listen," siger Ole Brockhuus, medejer og -stifter af Link Factory, til Børsen og henviser til Instagram, Snapchat og Linkedin.

Sammen med sin ægtefælle Annesophia Yttesen ejer og driver han selskabet Link Factory, som de stiftede i 2000. Link Factory er et it-udviklingshus med 25 ansatte, hvor kunderne i høj grad er offentlige organisationer som ministerier og styrelser, men også private selskaber som Fitness.dk og Molio. Virksomheden leverer design, rådgivning og teknisk udvikling indenfor web, apps og medlemssystemer.

Indtil videre er Spothespy gratis, men når SpotTheSpy kan se, at brugerne tager app'en til sig og bruger den til at overvåge flere ting, vil der blive indført brugerbetaling. Patentrettighederne skulle gerne være på plads i Europa inden længe, og det er også planen om at søge patent i USA.

Aarhusiansk udvikler skal skabe den næste danske spilsucces

Danske kapitalfonde på jagt efter it-selskaber

Keylane-direktør: "Det er ikke nok bare at lave selvbetjeningsløsninger og apps"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også