ITWatch

TDC anmelder egne kunder for cyberangreb

TDC går i kødet på nogle helt unge kunder i egne rækker, efter de har bestilt et cyberangreb, skriver Børsen.

FOTO: KRISTOFFER VEGGERBY
Foto: Kristoffer Veggerby

TDC er centrum i det, man med rette kan kalde en usædvanlig sag. Selskabet har politianmeldt nogle meget unge kunder, der har bestilt et cyberangreb.

Det skriver Børsen.

Det handler om et såkaldt denial of service-angreb, der består i, at man lader en bestemt hjemmeside modtage så megen trafik, at den går ned.

Det handler i sagen om helt unge drenge, der har bestilt angrebet på nettet for tilsyneladende at genere en anden. Det er sket under et spil Counter Strike, et onlinespil, de unge spillede.

Hos TDC’s sikkerhedscenter, TDC SOC, fortæller chefen, Lars Højberg til Børsen:

"Vi kan bl.a. se, at tre brugere fra TDC-adresser har bestilt 66 DDoS-angreb rettet mod andre danske TDC-kunder," siger Lars Højberg, det har bragt sagen ind for politiets afdeling for cyberkriminalitet, NC3.

Sagen har ikke medført skader for nogen, fremgår det. Og sagen tages alvorligt, siger TDC til avisen, til trods for, at de unge er under 18 år gamle.

TDC: Kan diskuteres om vi har overholdt persondataloven

Yousee møder kritik for forhold hos outsourcingpartner

Forsiden lige nu

Advokat om vild TDC-sag: Det er ikke en hverdagstransaktion

Flere danske advokatfirmaer har været involveret i hele TDC-forløbet med først MTG og bagefter investorkonsortiet med de danske pensionskasser. Sagen har på flere punkter været usædvanlig, lyder det fra de involverede advokatvirksomheder.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger