It-sikkerhedsmarkedet er under forandring

Der er et skifte undervejs i it-sikkerhedsbranchen og markedet kommer til at ændre sig markant. Det er budskabet i en rapport fra it-analysehuset Gartner.
Foto: /ritzau/
Foto: /ritzau/

Ifølge it-analysehuset Gartner er fire tendenser inden for software ved at ændre it-sikkerhedsmarkedet i noget nær dramatisk grad. Det skriver Computerworld.

En af de drivende tendenser er skiftet mod cloud, som betyder, at flere virksomheder placerer deres forretning online hos forskellige cloud-udbydere, hvilket stiller nye krav til de it-ansvarlige i virksomhederne, men samtidig skaber nye forretningsmuligheder. Også fremkomsten af mere avancerede analyseværktøjer og øget regulering fra myndighedernes side vil bidrage til forandringen i markedet.

Kompleksiteten i markedet vil kun stige i takt med udviklingen, men hvor vi i disse år ser en del iværksættervirksomheder komme ind på sikkerhedsmarkedet, så vil der på sigt komme en øget konsolidering i branchen, hvor de store, traditionelle spillere i stigende grad vil opkøbe de mindre virksomheder.

"I mange tilfælde vil modne leverandører opkøbe hurtigt-voksende virksomheder i deres jagt på fortsat vækst," lyder det fra Gartner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Magnus Møller

Ib Kunøe forlader formandsposten i Atea