WannaCry: Microsoft tilbageholdt gratis programrettelse

Det amerikanske it-selskab møder kritik for at kræve høj pris for opdatering, der kunne have bremset sidste uges ransomware-angreb.
Foto: Steven Senne/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Steven Senne/AP/Polfoto/Arkiv
RITZAU/FINANS

Microsoft kritiseres for ikke at have distribueret en gratis udbedring af gamle versioner af virksomhedens software. Udbedringen kunne ellers have bremset sidste uges ødelæggende ransomware-angreb, men i stedet har Microsoft opkrævet nogle kunder 1000 dollar om året per enhed for beskyttelse mod sådanne trusler.

Det skriver Financial Times.

Den høje pris fremhæver det problem, som verdens største softwarefirma står over for. Microsoft forsøger at tvinge kunderne til at flytte til nyere og mere sikker software, samtidig får virksomheden en fortjeneste fra hæren af ingeniører, der beskæftiger sig med sikkerhedsspørgsmål.

Microsoft begyndte for nylig at opkræve kunder mere for ekstra sikkerhed i den nyeste version af Windows 10. Den splittede prissætning viser for første gang, at Microsoft har behandlet det højeste sikkerhedsniveau som en tilføjelse til firmaets software - hvilket møder kritik, da Microsofts andre versioner af Windows dermed må være mere åbne for angreb.

/ritzau/FINANS

Globalt cyberangreb ebber ud trods flere løsepenge 

Atea-chef vil fordoble salg af sikkerhedsløsninger  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også