ITWatch

Hackerangreb på EU-Parlamentet var politisk motiveret

Ifølge Center for Cybersikkerhed, som hører under Forsvarets Efterretningstjeneste, var hackerangrebet på Europa-Parlamentet onsdag politisk motiveret.

Foto: Finn Frandsen

Onsdag blev Europa-Parlamentet udsat for et hackerangreb af en prorussisk hackergruppe, og angrebet kan meget vel være politisk motiveret, fortæller Mark Fiedel, chef for cyberanalyse hos Center for Cybersikkerhed, til Berlingske.

Angrebet, som han betegner som et overbelastningsangreb, fandt sted kort tid efter, at EU-Parlamentet stemte for at betegne Rusland som statslig sponsor af terrorisme som følge af gentagne angreb på civile i Ukraine, og det kan meget vel være årsagen til angrebet, vurderer Mark Fiedel.

»Det, der karakteriserer aktivistiske angreb, er, at man gerne vil protestere eller rette opmærksomhed mod en politisk eller ideologisk sag. Hvis man udfører et overbelastningsangreb og eksempelvis lægger en hjemmeside ned, kan det skabe noget synlighed og opmærksomhed og sender et signal,« siger chefen for cyberanalyse hos FE til Berlingske.

Med forbehold for at der kommer ny information omkring det konkrete angreb, får hackerangrebet, ifølge mediet, ikke FE til atter at hæve trusselsvurderingen for cyberangreb, da hændelsen ifølge Mark Fidel falder ind under det nuværende normalbillede.

Danske virksomheder fanget i digital krydsild i krigen i Ukraine

Jernbaneaktører gennemgår it-beredskab efter angreb på DSB

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs