ITWatch

Eksperter: Der er brug for mere sikkerhed omkring havets kabler

Denne uges sabotage mod gasledningerne i Østersøen får nu flere eksperter til at efterlyse øget beredskab omkring internet- og strømkabler.

Foto: Global Tech

I alt fire bevidste angreb mod gasledningerne i farvandet øst for Bornholm får nu flere eksperter til at udtrykke bekymring for de øvrige kabler, der ligger på bunden af havet.

Det er blandt andet strømkabler og internetkabler.

“Der ligger meget derude, som er vigtige for at få lande til at fungere. Man har selvfølgelig truffet en beslutning om, hvor godt det skal beskyttes, men vi har været vant til, at den del af Østersøen, som nu er ramt, ikke har været noget militært eller sikkerhedspolitisk mål,” siger Trine Villumsen Berling fra Dansk Institut for Internationale Studier (Diis), til Børsen.

Bekymringen findes også blandt kunderne, fortalte datacenter-chef Luke Davies hos Globalconnect til ITWatch i går. Bekymringen går her på fysisk sikkerhed omkring blandt andet datacentre og kabler, men også forsyningssikkerhed for strøm.

Jacob Kaarsbo, senioranalytiker i Tænketanken Europa og tidligere chefanalytiker i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) siger til avisen, at han forventer at der rundt om i Europa sidder militærkommandoer og analyserer, hvordan man beskytter sig mod yderligere angreb.

Øget digitalisering vil øge cybertrussel mod forsyningsselskaber

Bekymringen stiger hos datacenterkunder efter gas-sabotage

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs