ITWatch

7-Eleven har meldt omfattende hackerangreb til politiet

Kriminelle har ifølge 7-Eleven tiltvunget sig adgang til kædens netværk og låst systemer.

7-Eleven har anmeldt hackerangrebet, som ramte kæden mandag morgen, til politiet. Det oplyser nærbutikskæden onsdag på Facebook og i en mail.

”7-Eleven politianmeldte hændelsen mandag morgen og samarbejder med politiet og eksterne it-eksperter om at komme til bunds i sagen, så man kan vende retur til normal drift snarest muligt.”

”Der er tale om et såkaldt ransomwareangreb, hvor de kriminelle har tiltvunget sig adgang til netværket og låst systemerne,” hedder det.

Ved ransomwareangreb afskærer hackerne typisk virksomhederne fra deres egne data via en krypteringsnøgle og kræver store summer for at give adgang igen.

Hackerangrebet har blandt andet medført, at alle butikker lukkede mandag.

Siden er de gradvist begyndt at åbne igen. De 110 af landets 176 butikker, som er åbne, kan imidlertid ikke modtage kortbetaling.

Kunder kan betale med kontakter eller MobilePay.

7-Eleven oplyser, at der ikke er noget, der tyder på, at kunder, samarbejdspartnere eller leverandører er ramt af hackerangrebet.

”Vores mål er at sikre trygge betingelser for alle – såvel kunder som medarbejdere.”

”I disse dage er vi i kontinuerlig dialog med kunderne via Facebook, Instagram samt på telefon. Det fortsætter vi med, indtil alle butikker igen er åbne,” siger Jesper Østergaard, administrerende direktør i 7-Eleven, ifølge opdateringen.

7-Eleven har åbnet 100 af 176 butikker efter hackerangreb

Medie: Denne besked fik 7-Eleven til at gå i sort

7-Eleven er ramt af hackerangreb: Fem butikker er genåbnet

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs