ITWatch

Medie: Denne besked fik 7-Eleven til at gå i sort

En ukendt hacker har krypteret 7-Elevens filer og bedt virksomheden om at overføre 1 mio. dollars i kryptovaluta mod at give adgangen tilbage, skriver Nordjyske.

Foto: Henning Hjorth

Langt størstedelen af 7-Elevens 176 butikker er stadig lukket onsdag efter mandagens hackerangreb, der prompte fik kæden til at lukke samtlige butikker.

Nordjyske skriver, at avisen er kommet i besiddelse af den besked, der er tikket ind i minimum én 7-Eleven-butik i Aalborg-området, samtidig med, at kassen og butikkens computere er gået i sort.

I beskeden fra den endnu ukendte hacker står, at 7-Elevens filer og systemer er krypteret, og at de kun kan blive tilgængelige igen, hvis der overføres 1 mio. amerikanske dollars, der skal overføres i kryptovaluta.

Beskeden lyder ifølge Nordjyske således:

”Many computers a(-nd, red.) servers in your company have been encrypted. Please send $1 million worth of xmr (kryptovalutaen Monero, red.) to this adress (delvis udeladt af Nordjyske)...@gmail.ru. I will help you to unlock all the data of your company. If we don´t receive xmr in five days, we will throw away the private key, you will never be able to decrypt these documents. If you have any questions please contact (delvis udeladt af Nordjyske) ...@gmail.ru. Your Unique SerialNumber (udeladt af Nordjyske) ...”

Nordjyskes oplysninger kommer fra en ansat i en nordjysk 7-Eleven-butik, som Nordjyske har valgt ikke at nævne af hensyn til vedkommende, og er ikke bekræftet af selskabet.

18 butikker er genåbnet

Tirsdag aften er 18 af kædens butikker genåbnet og tager imod kontanter og Mobilepay. Butikkerne, der igen tager imod kunder, ligger primært i hovedstadsområdet, men også 7-Eleven-butikker i Aarhus, Odense, Hjørring og Sorø er genåbnet.

Man kan stadig hente sine pakker hos butikskæden, hvis de er sendt med GLS. Er de ankommet med firmaet Sharebox, kan kunder henvende sig til 7-Eleven på Facebook, hvor de vil blive hjulpet videre.

7-Eleven har i alt 176 butikker i Danmark. De ligger primært i København, Aarhus, Aalborg og Odense, men også i mindre byer, i lufthavne og langs togstationer i hele landet.

(Denne historie er leveret af vores søstermedie DetailWatch)

7-Eleven har åbnet hver tiende butik efter hackerangreb

It-sikkerhedschef om 7-Eleven: Det eneste rigtige at lukke ned

Rådgiver om muligt hackerangreb mod 7-Eleven: Kan true virksomheders overlevelse

7-Eleven holder lukket landet over efter muligt hackerangreb

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs