ITWatch

Center for Cybersikkerhed hæver trusselsniveauet for flere sektorer

Det er muligt, at pro-russiske hackere vil gå efter mål i Danmark. Derfor hæver Center for Cybersikkerhed trusselniveauet for flere sektorer.

Thomas Flarup er chef for Center for Cybersikkerhed. | Foto: PR

Center for Cybersikkerhed har opdateret de sektorspecifikke trusselsvurderinger for energi-, sundhed-, finans-, søfart-, land- og lufttransport-, luftfart- og jernbanesektoren, ifølge en pressemeddelelse.

De afspejler nu det generelle trusselsniveau for cyberaktivisme, som blev hævet i maj måned, hvor det blev hævet fra ’lav’ til ’middel’. Det skyldes konkrete pro-russiske cyberangreb på europæiske NATO-lande som følge af Ruslands invasion af Ukraine. Senest har Norge været ramt af cyberangreb.

Når trusselsniveauet er ’middel’ betyder det, at aktører vurderes at have kapacitet og/eller hensigt og mulig planlægning, og at angreb eller skadevoldende aktivitet er mulig.

Det er derfor muligt, at særligt pro-russiske hackere også vil gå efter mål i Danmark, vurderer Center for Cybersikkerhed i meddelelsen.

Det hævede trusselniveau er også gældende for de syv sektorer. Blandt andet er truslen fra cyberkriminalitet meget høj i både energi- og finanssektoren.

Den seneste opdatering af trusselsbilledet er en ændring sammenlignet med de seneste år, hvor CFCS har vurderet, at cyberaktivister ikke har udvist intention om at ramme danske mål.

Russisk hackergruppe angriber Norge og truer Nato-chef

Krigen i Ukraine øger risikoen for cyberangreb


Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs