ITWatch

Franske Atos på himmelflugt i kølvandet på opkøbsinteresse

Aktiekursen på den franske cybersikkerhedsvirksomhhed Atos stiger kraftigt efter nyheden om, at muligheden for et opkøb er rykket nærmere.

Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS / X07241

Den franske cybersikkerhedsvirksomhed Atos stryger til vejr i det europæiske Stoxx 600-indeks torsdag oven på nyheden om, at den franske regering støtter den franske elektronikkoncern Thales ønske om at opkøbe Atos.

Det fremgår af Bloomberg News.

Thales udvikler informationssystemer for luftfarts- militære- og sikkerhedsmarkeder, og selskabets største kunde er Forsvarsministeriet i Frankrig, og de har meldt ud at de støtter op om det mulige opkøb.

Gregory Ramirez, der er analytiker hos Bryan Garnier, vurdere dog, at der er for mange usikkerheder forbundet med dette potentielle opkøb.

”Det er at koge suppe på en gammel nyhed, da franske medier har skrevet om Thales interesse i Atos i næstens et år, uden der har været en indikation på, i hvilket omfang Thales er interesseret i selskabet,” udtaler han.

Aktien stiger 10,5 pct. til 13,94 euro på børsen i Paris.

Fransk it-selskab styrtdykker efter advarsel fra topchef

Global it-koncern vil hælde penge i danske startups

Mere fra ITWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Kiloo viser igen ustadigt regnskab

Den danske spiludvikler Kiloo har gennem de seneste år fremvist svingende bruttofortjeneste. I 2021 er der med afskrivninger et stort fald på bundlinjen, der dog stadig er i plus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs