ITWatch

Globalconnect-chef sender sikkerhedsansvar op i bestyrelsen

Det er ultimativt bestyrelsens ansvar at sikre en høj it-sikkerhed. Sådan lyder det fra Globalconnects danske chef på baggrund af ny undersøgelse.

Foto: Globalconnect / PR

En ny undersøgelse viser ifølge Børsen, at kun 16 pct. af adspurgte danske virksomheder vurderer, at det er bestyrelsens endelige ansvar at der er et højt nok it-sikkerhedsniveau.

Det viser en undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for Globalconnect. Her er der spurgt 250 danske store og små selskaber om deres viden og holdninger til it-sikkerhed.

I undersøgelsen svarer kun 16 pct. , at bestyrelsen har det ”ultimative ansvar for cybersikkerheden.”

Det opfatter den danske direktør i Globalconnect, Louise Hahn som bekymrende.

“Cybersikkerhed er et spørgsmål om risiko og risikostyring, hvilket er bestyrelsens ansvar, og derfor er det også ultimativt bestyrelsens ansvar at sikre en hensigtsmæssig risikoeksponering og -styring af cybersikkerheden,” siger hun.

Globalconnect rokerer i ledelsen og henter Nets-profil

Globalconnect om sejr i udbud: Vi har spidset pennen

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs