ITWatch

It-virksomhed bygger nyt datacenter på Aalborg havn

Til april åbner it-virksomheden Netic et nyt datacenter på havnen i Aalborg. Datacentret vil blive drevet af ren vindenergi og vil i fremtiden være i stand til at sende overskudsvarme ud i fjernvarmenettet.

Steen Jensen, direktør i Netic. | Foto: Netic / PR

Når april melder sin ankomst, får Aalborg havn en ny beboer. Den danske it-virksomhed Netic bygger nemlig et 1.000 kvadratmeter stort datacenter på Aalborg havns nye grund, Ankeret.

Det nye datacenter kommer til at spille en rolle i driften af de it-systemer, som Netics varetager for større danske virksomheder og offentlige organisationer.

”Vi driver en lang række infrastrukturkritiske systemer og sundhedsapplikationer, som kræver stor kapacitet. Derfor har vi længe set frem til at kunne tage det nye datacenter i brug, og det er vi glade for, nu bliver en realitet om få måneder,” siger administrerende direktør hos Netic, Steen Jensen, i pressemeddelelsen.

Opførelsen af det nye datacenter sker i samarbejde med Port of Aalborg, og efter Netics eget ønske kommer datacentret til at køre på ren vindenergi.

”Vores datacentre bruger meget strøm, og derfor føler vi os forpligtet til at være grønne alle de steder, vi kan. Derfor er vi meget glade for, at vi i tæt samarbejde med Port of Aalborg er lykkedes med at udvikle og opføre et state-of-the-art datacenter drevet af ren vindenergi, mens det samtidig er forberedt til i fremtiden at kunne sende overskudsvarme ud i fjernvarmenettet, såfremt det kunne blive aktuelt,” siger Steen Jensen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs